Tai Chi Assen

Wie ben ik

Ik ben NasiBan, ben in 1962 geboren.

Ik heb naast een pedagogische opleiding tevens een verpleegkundige achtergrond. Mijn interesse voor alternatieve geneeskunde is ontstaan toen ik met vragen over mijn persoonlijke gezondheid (fibromyalgie) vastliep in de reguliere gezondheidszorg en in mijn werk als verpleegkundige. Ik ben mij in de loop van de jaren steeds meer gaan richten op een andere manier van kijken naar mens en gezondheid. Ik heb verschillende opleidingen gedaan zoals tekencoach en stresscounseler. De opleiding tot Tai Chi docent was voor mij thuiskomen.

Door Tai Chi Tao te beoefenen heb ik minder klachten van mijn fibromyalgie. Ik merk dat mijn lichaam soepel wordt. Ik heb minder last van stijfheid en mijn gewrichten worden soepeler. De ochtendstijfheid waar ik vaak last van had, werd minder. Ook ervaar ik minder pijn en ben ik meer ontspannen waardoor ik beter slaap. Tevens helpt Tai Chi Tao mij om beter mijn grenzen te bewaken

De opleiding tot Tai Chi Tao docent heb ik gedaan bij Jaap Luyten en Carla Moorlag. Zij zijn geschoold volgens de methode van Jan Kraak. InĀ 2016 heb ik mijn diploma Docent Tai Chi Tao-Qigong gehaald.